Nr. 2146 / VIII/3/2024                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Data: 8.03.2024           

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL NEAMȚ este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

 

           Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț,  polițiștii de la I.P.J. NEAMȚ - S.I.C.E., au efectuat în cursul zilei de 07.03.2024,  o percheziție domiciliară, în municipiul Roman, jud.Neamt, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii evaziune fiscala,  în domeniul turismului.

 

            În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018-2021, persoana fizica a prestat activități producătoare de venituri, respectiv servicii de turism, in mod repetat, în tară si in străinătate și nu a declarat aceste venituri, ascunzând astfel sursa impozabilă, în scopul sustragerii de la obligațiile fiscale.

 

   Prejudiciul estimat în cauză este de 687.861,94 lei.

 

  Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

 

     Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.