Nr. 5894/VIII-3/2023                                                                                                                                                                                                                                                                                                Data: 26.09.2023

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

De urmare a comunicatului de presă din 04.08.2023, prin care anunțam arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă față de inculpatul B.G.S., cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, prev. și ped. de art.289 alin.1 Cod penal,

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț aduce la cunoștința publică, faptul că prin rechizitoriul din data de 22.09.2023 s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului B.G.S., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, prev. și ped. de art.289 alin.1 Cod penal, constând în aceea că:

În data de 03.08.2023, inculpatul, în calitate de inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Tg. Neamț, a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 1.000 lei, cu titlu de folos necuvenit, pentru a calcula volumul de masă lemnoasă la o valoare mai mică de 10 mc, material care a fost transportat în mod ilicit cu un ansamblu rutier, în vederea evitării confiscării mijlocului de transport, în temeiul art. 68 al. 2 ind. 1 din Legea nr. 46/2008.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Tribunalului Neamț.

 

 

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal ce constă în finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță în vederea judecării cauzei, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.